torsdag 13 mars 2008

En liten kommentar om Melodifestivalen

Tyvärr hinner man inte alltid med saker och ting som inte är tvångsbelagt, som t ex jobb/studier/familj osv. Dock tänkte jag att det vore idé med en liten kommentar om Melodifestivalens "Andra Chansen".

Det var helt underbart att se minen på Carola när det meddelades att Nordman gick vidare. Obetalbart att först se sekunden av frustration och sen se det klassiskt falska carolaleendet klistras på. Hoppas bara att Carola håller vad hon lovar... att hon aldrig mer ställer upp i Melodifestivalen igen.

Någon mer som tänkte på hur snabba vissa andra "schlagerdivor" var på att backa upp Carola? Både Bengtzing och Perrelli var snabba med att säga att det var synd om Carola och ogillade den hets som blivit mot henne. Snacka om att försöka sopa rent framför dörr, för både dessa damer riskerar ju själv att få samma hårda kritik mot sig eftersom de också varit med ett flertal gånger.

Hur går det då till helgen? Tja, Perrelli har väl bäst chans jämte Nordman och BWO. Amy Diamond kan bli en outsider liksom Bengtzing och Sibel. Personligen hoppas jag innerligt att den sistnämnda INTE vinner, för låten, scenklädseln och de där stickorna till ben som kommit ur den bebisrosa klänningen är sånt som ligger till grunden för mardrömmar... (och sen gör inte den där malmödialekten saken bättre). Malmödialekt får ju oss osökt in på Frida som är borträknad direkt. Hon skämde ju ut sig totalt, denna psykiskt labila individ, i deltävlingen med sitt gråtframträdande. En okej låt, men inte i schlagersammanhang. Sanna Nielsen är förvisso den duktigaste i startfältet, men har inte en låt som klarar trycket i startfältet. Rongedahl är en kul grej, men inget som kommer att vinna. Christer Sjögren... äähhh... bättre att inte ens säga något.

Inga kommentarer: