onsdag 12 mars 2008

Bensinpriset ett hot mot svenskarna

Redan stiger bensinpriserna och staten är girig som alltid och nya skatter och avgifter kommer lite titt som tätt. Vi vet nog alla vid det här laget att majoriteten av bensinpriset inte är bensinpris, utan skatter och avgifter. Staten lägger först på moms på bensinpriset, sen till kommer skatter och "miljöavgifter" som i sin tur också momsbeläggs!!!

Inför sommaren hotar en tragedi för många svenskar när semestern börjar. Det finns redan dem som spekulerar på bensinpriser upp mot 15 kr/l lagom till semestern. Någon som tänkt på effekten av detta?

Effekten blir att många som redan i dagsläget lever på marginalerna, t ex ensamstående föräldrar, låginkomsttagare, deltidsarbetande osv, riskerar att få utebliven semester.

Visst tänker många att semester = flygresa, men sanningen är att de flesta inte har råd med det, utan tar bilen till sommarstugan, (svär-)föräldrarna eller helt enkelt tar stolthet i sitt fantastiska land och njuter av den svenska sommaren och de många sevärdheter som finns runt om i landet.

Tyvärr får nog många se sig om efter någon sista minuten resa till Mallis eller helt enkelt stanna hemma, för våra politiker tycker bara de rika ska får semestra hur de vill.

Inga kommentarer: